Da jeg er færdig med at læse tråden, må jeg erkende, at det, at formatere, ikke er så let, som det lyder. Der er en del væsentlige valg, der skal træffes. Skal det der flyttes over på den eksterne harddisk, kunne læses af en PC, så skal man vælge et format, der hedder FAT32. Jeg tænker her: Det kan jo principielt være meget smart, at ens eksterne harddisk kan læses af både en Mac og en PC. Men problemet med dette format er, at det ikke kan flytte filer, der er over 4 GB. Hvis man skal flytte større filer, skal man vælge et format, der hedder HFS+. Og nu bliver det så rigtigt sjovt. For det viser sig, at der inde i diskværktøjer (at finde frem til hvor det ligger, er et kapitel for sig selv), der kan man ikke vælge nogle af de omtalte formater. I stedet kan man vælge mellem 5 formateringsstandarder, der alle begynder med Mac OS efterfulgt at en betegnelse. Efter at være en smule forvirret, plus genlæst den ovennævnte tråd 3 gange til, finder jeg så frem til, at det må være Mac OS - udvidet (journaled), jeg skal bruge.
Jeg vil ikke benægte, at jeg måske ikke er den skarpeste kniv til computer, men det opridsede forløb forekommer mig at være et eksempel på dårlig kommunikation uden sidestykke, som jeg vil mene, er utilstedelig, hvis det her i 10erne er ok at lyde lidt gammeldags.
KLIK PÅ BILLEDET FOR AT SE DET I STORT FORMAT
Det er ikke ok, at være gammeldags. Hvis man ikke er absolut moderne er man ingen ting. Og man har heller ingen hardisk, der dur.
SvarSlet