tirsdag den 5. august 2014

beskrivelse af hændelser på motorvej fra mûnchen til vejle

På vej hjem fra München i bil.

10:27: overhaler en lastbil med en grå tank bagpå hvor der på siden står EGO med store sorte bogstaver

10:31: overhaler en lastbil hvor der på siden står DIAMANTIS - et ekstra T vil have gjort det helt poetisk: DIAMANTTIS

10:43: overhaler en bil der kører med en trailer hvor der er en lyseblå persienning over med navnet RAPIDO

10:49: overhaler en lastbil hvor der på bagsiden står "we movie it all - and have done it for 50 years", tænker: flytter de også døde fluer der har fået plukket vingerne af?

11:00: overhaler en lastbil hvor der på bagsiden står står IMMER IM BEWEGUNG (altid i bevægelse), tænker om ideen bag sloganet er den samme som jeg hørte i en dokumentar i går hvor en ranger der havde været med til landgangen i Normandiet fortalte om hvordan man skulle agere når man var under beskydning under et angreb, nemlig at man hele tiden skulle være i bevægelse fremad fordi det er sværere for fjenden at få ram på et mål i bevægelse, hvis man stopper og søger skjul har fjenden mulighed for at indstille sit sigte på en

11:23: overhaler en stor transporter hvor der på siden står SPORTPFERDE (sportsheste) hvor det ser ud som om chaufføren sidder og læser en avis

11:31: pause


12:21: overhaler lastbil hvor der på bagenden står WANTED IN EUROPE, det er skrevet med cowboyskrift som eftersøgningsplakaterne af bankrøver, mordere mm dengang i the wild west i guds eget land, tænker det måske er en anelse dumt at køre rundt i Europa og skilte med at man er eftersøgning i Europa?

12:39: kører forbi et skilt hvor der står AUTOBAHNKIRCHE, altså motorvejskirke.

12:47: overhaler grå bil hvor der på siden med store orange bogstaver står "TRAUM NICHT MACHT MIT (drøm ikke deltag)".

13:01: kører under en restaurant der går over motorvejen.

13:03: overhaler en lastbil hvor der på bagenden står "SOMMER TRANSPORT", det begynder at regne idet vi overhaler lastbilen (det er ikke en poetisk tilskrivelse, det er sandt!).

13:04 overhaler en lastbil der kører med en tank hvor der på bagenden står "HERBST (efterår)".

13:19: skråt foran til højre kører en transporter der forhandler "HALTON KUCHENLUFTUNGSSYSTEME (køkkenudluftningssystemer)" u i køkken og luft med umlaud.

13:27: synes det så ud som om vi kørte under et skilt hvor der stod "LEADERHOSEN 1000 m".

13:33: kører forbi et skilt der står på en mark hvor der står "ICH HALTE DICH. GOTT (jeg holder dig. Gud)".

14:16: holder i kø


14:24: overhaler en lastbil hvor der på bagenden står "FELDPERLE" henover et bakket landskab med marker, vil mene at "feldperle" er en metafor for kartofler, direkte oversat betyder det "markperle" og lastbilen kører med kartofler.

16:21: overhaler en lastbil hvor der på siden er et billede af en kvinde der er ved at smøre rød læbestift på, hun bruger en stål termokande som spejl. Hun har langt lyst hår og en rød trøje på.

16:52: på en bro vi kører under hænger et banner med regnestykket: bil + mobil = (bil og mobil er også som piktogram). Der bruges selvfølgelig billedsprog fordi det kan forstås af alle. Det kræver ingen sprogkendskaber modsat en anden advarselkampagne om at være opmærksom i trafikken der også med jævne mellemrum dukker op ude i siden af kørebanen. Den viser et lykkeligt par der kører i bil og smiler ned til os på motorvejen. Bag dem er en hvid sol. Hen over billedet er skrevet "einer rest zwei sterben (en hviler sig to dør)". Hvis man ikke forstår tysk vil man sandsynligvis tro at billedet var en reklame for et eller andet måske cola light eller nutella eller sådan noget.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar